onsdag den 20. maj 2015

Romantikkens Glansbilleder


Halløj derude!  

Så er det blevet tid til at fortælle lidt om krigsfremstillinger under Den Romantiske Periode.

Romantikken var en litterær periode, der groft sagt strakte sig over den første halvdel af 1800-tallet. Kendetegnene for denne periode var blandt andet, at man fokuserede meget på det naturlige og guddommelige, og man skabte derved et glansbillede af virkeligheden. Mange kunstværker fra dengang, var ofte gengivelser af en falsk virkelighed, hvor man kun viste positive billeder, der som oftest blev inspireret af det søde liv som overklassemenneske.

Et andet meget kendt træk fra denne periode er også nationalisme. Mange lyriske tekster spillede på temaer som fædrelandskærlighed og nationalfølelse, og blandt andet den danske nationalsang ”Der er et yndigt land” er skrevet under Romantikkens tidlige udspring i Danmark.




Mange krigsfremstillinger bar undertiden også præg af Den Romantiske Periodes karakteristika. Et eksempel herpå er billedet ”Tilbagetog fra Dannevirke”, som er malet af Niels Simonsen i 1864. Her kommer Romantikkens betydning virkelig til skue, i det at vi fanger os danskere i et meget svagt moment. For selv om billedet viser soldaternes stive ansigter, vinterkuldens kolde tag og nederlagets svie, så viser det også, at vi danskere aldrig giver op. Selv under de mest barske forhold kan vi kæmpe os vej til nyt mod og på den måde overvinde vores egen trang til at give op.

Jeg håber, at det gav et jer et rimelig kodylt billede af krigsfremstillinger under Den Romantiske Periode, og jeg er sikker på, at den søde Emma slet ikke kan vente med at tage jer med ind i nogle spændende afsnit om verdenskrigene.

Hold jer muntre!

-Kei-fyre


#KeiStyle 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar