onsdag den 20. maj 2015

1. Verdenskrig


Hej bloggen <33

I forrige indlæg var det fremstillingen af krigene i Romantikken, som var i centrum.

I dag vil vi sammen sætte fokus på fremstillingen af første verdenskrig. 
Så sæt jer til rette med en kop kaffe, for nu går det løs:

Første verdenskrig startede i 1914 og sluttede 4 år senere i 1918. Første verdenskrig var den første industrielle krig, og nye våben var blevet udviklet og masseproduceret. Disse nye effektive våben førte til meget død og ødelæggelse, og i denne periode mistede omkring 9 millioner mennesker livet, og dermed huskes krigen som en af de blodigste konflikter dengang.

Netop den blodige og brutale side af krigen har været omdrejningspunktet for mange fremstillinger af 1.verdenskrig. #blod&sod



Når vi snakker om første verdenskrig, skal vi have den viden, som vi fik i de forrige indlæg om krigsfremstillingen i Romantikken, i mente. For som det oftest er med litterære tidsperioder, er den næste periode et modsvar til den forrige.

Dette er også tilfældet når vi taler om litterære fremstillinger omkring 1. Verdenskrig. Her var der fokus på soldaten og kampen. Den brutale, voldelige og ødelæggende side af krigen blev fremhævet.

Til at understøtte denne pointe, kommer her et referat af “Intet nyt fra Vestfronten”:

”Intet nyt fra Vestfronten” tager udgangspunkt i, hvad der ligner, de enkelte soldaters oplevelser fra krigszonen. Vi bliver en deltager i kampen - vi bliver så at sige hevet med ned i skyttegraven, og vi bliver ikke skånet for en eneste detalje. Krigen blive fremstillet meget brutal, voldelig, blodig og barsk. Forfatteren finder sig heller ikke tid til at gøre ophold fra de barske beskrivelser af krigens gang. Alt dette tilsammen gør, at vi som læser bliver følelsesmæssigt engageret.

Så ses vi næste gang til endnu et spændende indlæg - og denne gang med mellemkrigstiden i fokus!

Så husk nu det gode humør :) 

Over and out 

Emma


Ingen kommentarer:

Send en kommentar