onsdag den 20. maj 2015

Endnu en gang velkommen til krigmedgruppe5

Vi har på denne blog sat fokus på krigsfremstillinger fra forskellige perioder.

Vi vil lige gøre opmærksom på, at man skal starte læsningen nede fra (her er også et lille billede, så man kan se, hvem vi er) :)))

Knus fra gruppe 5

Nutid

Hej bloggen!

I dag vil vi gerne fortælle om, hvordan krigen bliver fremstillet i nutiden. Vi vil komme ind på krigsfremstillingen af soldaten, miljøet og stemningen. Ud over det vil vi sætte fokus på dokumentaren Armadillo, som vi har set i dansk.

I dag bliver krigen ofte fremstillet som barsk og umenneskelig, som også kan ses i Armadillo i form af deres måde at tale og agere på.

Soldaten bliver fremstillet som loyal, heltemodig og mere nuanceret end i de tidligere krigsfremstillinger.   


I dokumentaren får vi et indblik i, hvordan soldaterne skaber en ironisk distance til krigen, for at kunne forholde sig til noget realistisk, som stadig minder dem om den virkelige hverdag. Det siger også noget om hvor barsk og umenneskelig krigen er.

Daniel og Mathilde 

2. Verdenskrig

Hej Bloggen <33

Nu er vi nået til det sidste indlæg i denne periode.

I 2. Verdenskrig var våben i højere grad videreudviklet, og dette havde makabre følger.
Også forfølgelser af bestemte folkeslag, som fx jøderne, var en central del af krigen.

Af den grund fyldte ofrene meget i litteraturen. Soldaten var ikke længere i fokus, som i de tidligere krigsfremstillinger. Og hvis soldaten var i fokus, blev han fremstillet umenneskelig, kold og tyrannisk. Han var ikke længere helten, men blevet gjort til fjenden.  

Ofrene var derimod i centrum. Deres synsvinkel var ofte omdrejningspunktet for meget litteratur, og dermed lå sympatien hos dem.

Den var det sidste pip fra denne fugl, men nu bliver bolden kastet videre til Danny D & Mathilde, som vil fortælle lidt om nutidens krigsfremstillig. 

Så husk nu det gode humør

Over and out


Emma

#jelling 

Mellemkrigstiden

Hola venner

Nu er det blevet tid til at vi skal kigge lidt nærmere på fremstillinger af krigen i mellemkrigstiden, nemlig perioden mellem 1. og 2. Verdenskrig.

Mellemkrigstiden huskes som en dyster tid, hvor økonomiske kriser og arbejdsløshed prægede hverdagen. Denne dystre stemning blev også formidlet videre i litteraturen.

Oftest var litteraturen en kritik af krigsførelsen, hvor fokusset lå på konsekvenserne af død og ødelæggelse. Der blev stillet spørgsmål til vores bearbejdningen af vores angst og vores tab.     

Vi ses til det næste indlæg, denne gang om 2.Verdenskrig

Så husk det gode humør! 

Over and out


Emma

#krappestød

1. Verdenskrig


Hej bloggen <33

I forrige indlæg var det fremstillingen af krigene i Romantikken, som var i centrum.

I dag vil vi sammen sætte fokus på fremstillingen af første verdenskrig. 
Så sæt jer til rette med en kop kaffe, for nu går det løs:

Første verdenskrig startede i 1914 og sluttede 4 år senere i 1918. Første verdenskrig var den første industrielle krig, og nye våben var blevet udviklet og masseproduceret. Disse nye effektive våben førte til meget død og ødelæggelse, og i denne periode mistede omkring 9 millioner mennesker livet, og dermed huskes krigen som en af de blodigste konflikter dengang.

Netop den blodige og brutale side af krigen har været omdrejningspunktet for mange fremstillinger af 1.verdenskrig. #blod&sod



Når vi snakker om første verdenskrig, skal vi have den viden, som vi fik i de forrige indlæg om krigsfremstillingen i Romantikken, i mente. For som det oftest er med litterære tidsperioder, er den næste periode et modsvar til den forrige.

Dette er også tilfældet når vi taler om litterære fremstillinger omkring 1. Verdenskrig. Her var der fokus på soldaten og kampen. Den brutale, voldelige og ødelæggende side af krigen blev fremhævet.

Til at understøtte denne pointe, kommer her et referat af “Intet nyt fra Vestfronten”:

”Intet nyt fra Vestfronten” tager udgangspunkt i, hvad der ligner, de enkelte soldaters oplevelser fra krigszonen. Vi bliver en deltager i kampen - vi bliver så at sige hevet med ned i skyttegraven, og vi bliver ikke skånet for en eneste detalje. Krigen blive fremstillet meget brutal, voldelig, blodig og barsk. Forfatteren finder sig heller ikke tid til at gøre ophold fra de barske beskrivelser af krigens gang. Alt dette tilsammen gør, at vi som læser bliver følelsesmæssigt engageret.

Så ses vi næste gang til endnu et spændende indlæg - og denne gang med mellemkrigstiden i fokus!

Så husk nu det gode humør :) 

Over and out 

Emma


Romantikkens Glansbilleder


Halløj derude!  

Så er det blevet tid til at fortælle lidt om krigsfremstillinger under Den Romantiske Periode.

Romantikken var en litterær periode, der groft sagt strakte sig over den første halvdel af 1800-tallet. Kendetegnene for denne periode var blandt andet, at man fokuserede meget på det naturlige og guddommelige, og man skabte derved et glansbillede af virkeligheden. Mange kunstværker fra dengang, var ofte gengivelser af en falsk virkelighed, hvor man kun viste positive billeder, der som oftest blev inspireret af det søde liv som overklassemenneske.

Et andet meget kendt træk fra denne periode er også nationalisme. Mange lyriske tekster spillede på temaer som fædrelandskærlighed og nationalfølelse, og blandt andet den danske nationalsang ”Der er et yndigt land” er skrevet under Romantikkens tidlige udspring i Danmark.




Mange krigsfremstillinger bar undertiden også præg af Den Romantiske Periodes karakteristika. Et eksempel herpå er billedet ”Tilbagetog fra Dannevirke”, som er malet af Niels Simonsen i 1864. Her kommer Romantikkens betydning virkelig til skue, i det at vi fanger os danskere i et meget svagt moment. For selv om billedet viser soldaternes stive ansigter, vinterkuldens kolde tag og nederlagets svie, så viser det også, at vi danskere aldrig giver op. Selv under de mest barske forhold kan vi kæmpe os vej til nyt mod og på den måde overvinde vores egen trang til at give op.

Jeg håber, at det gav et jer et rimelig kodylt billede af krigsfremstillinger under Den Romantiske Periode, og jeg er sikker på, at den søde Emma slet ikke kan vente med at tage jer med ind i nogle spændende afsnit om verdenskrigene.

Hold jer muntre!

-Kei-fyre


#KeiStyle